Gua Sha on tehokasta hoitoa kasvoille ja vartalolle

13.12.2021

Gua sha on kiinalaisen lääketieteen perinteestä peräisin oleva monipuolinen hoitomuoto kasvoille, keholle ja mielelle. Hoidossa ihoa hangataan eri tekniikoin ja voimakkuuksin riippuen siitä mitä hoidolla tavoitellaan. Kosmeettinen kasvoille tehtävä gua sha on saapunut ryminällä Eurooppaan ja Suomeen ja yhä useammat ovatkin törmänneet kaupoissa kauniisiin erilaisista puolijalokivistä valmistettuihin rollereihin ja lastoihin. Kasvoilla gua sha onkin todellinen monitaituri, sillä voidaan mm. kiinteyttää ja kirkastaa ihoa, selkiyttää kasvonpiirteitä ja poistaa turvotusta. Toki jos tuloksia haluaa täytyy myös sitoutua itsehoitoon. Kosmeettinen gua sha on miellyttävää eikä satu. Gua sha on kuitenkin niin paljon muutakin!

Gua Sha on tehokasta kivunlievitystä

Idässä gua shalla hoidetaan meridiaaneja, energiakanavia ja akupisteitä. Itseäni tämä mystinen maailma ja filosofia hoitomuodon taustalla kiehtoo, mutta gua shaa voi lähestyä myös tutummasta näkökulmasta. Länsimaalaisittain gua sha voidaan nimittäin nähdä uskomattoman monipuolisena ja kokonaisvaltaisena hoitomuotona, missä erilaisten guashojen ja tekniikoiden avulla voidaan avata lihaskalvoja, lievittää kiputiloja, poistaa turvotusta ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä hoitaa ihoa. Gua shalla saa mainiosti lisätehoa selän käsittelyihin ja sillä voidaan helpottaa esimerkiksi paljon käsillään töitä tekevän kipuja ja jumeja niin käsissä kuin hartioissakin.

 
Hoito on yleensä miellyttävää, mutta esimerkiksi lihaskalvojen avaus sattuu enemmän tai vähemmän. Hoidosta voi jäädä keholle jälkiä, mitkä katoavat n. 1-7 päivässä. Näistä jäljistä juontaa gua shan nimi, minkä eräs suomennos on "puhaltaa hiekka pois" ja toinen "sininen raapiminen". Tällä nimellä viitataan jälkiin, mitkä idän oppien mukaan kertovat epätasapainotiloista ja stagnaatioista, mitä hoidolla vapautetaan eli "puhalletaan pois". Gua shassa voimakkuutta voidaan kuitenkin säätää asiakaskohtaisesti ja hoitoja voi räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan. Kasvoille jälkiä ei tietenkään jää.

Perusterveelle gua sha on lempeä ja turvallinen hoitomuoto

Jotkin vakavat sairaudet, kuten aivoverenkierron häiriö, syövät, ihosairaudet ja sydänongelmat voivat olla esteenä hoidolle tai vaikuttaa hoidon kulkuun. Hoitoa ei tehdä kipeänä eikä tulehtuneelle alueelle. Myös esimerkiksi raskaana olo vaikuttaa hoitoon, mutta ei estä sitä. Jotkut hyödyntävät gua shaa jopa synnytyksessä! Kaikki sairaudet ja terveyteen vaikuttavat asiat on hyvä käydä läpi ennen hoitoa ja epäselvissä tilanteissa asiakas voi varmistaa lääkäriltä onko hoito turvallinen juuri hänelle.

Gua sha vaikuttaa laajasti 

Vaikka parhaat tulokset saat käymällä hoidoissa sarjahoitona ammattilaisella, voi ja kannattaa gua shaa hyödyntää myös itsehoitovälineenä kasvoille ja urheilusta palautumisen, sekä rentoutumisen tueksi. Tiesitkö, että esimerkiksi kallonpohjan käsittelyn sanotaan idässä aktivoivan meidän parasympaattista hermostoamme, minkä toiminta on olennainen osa hyvinvointiamme ja auttaa ylivirittynyttä mieltä rauhottumaan? Hoitojen jälkeen asiakaspalaute on yleensä hyvää; on kehuttu hoidon rentouttavaa vaikutusta, liftattua tunnetta kasvoilla ja kerrottu että pää kääntyy hoidon jälkeen paremmin ja akuutti särky on lakannut. Useampi on myös kehunut makoisia yöunia hoidon jälkeisenä yönä. En siis hehkuta aivan turhaan!

Löydät useita Gua Sha käsittelyjä valikoimistamme 

Meillä 7. Taivaassa on hyödynnetty gua shaa kasvoille jo jonkin aikaa, mutta nyt tarjonta laajenee. Voit esimerkiksi valita rentouttavan 75min 7th Heaven gua sha kasvohoidon, missä perinteiseen kasvohoitoon yhdistetään pidempi ja perusteellinen asiakaslähtöisesti tehtävä gua sha käsittely, tai voit piipahtaa kiireisen päivän jälkeen 40min 7th Heaven gua sha kasvohierontaan, missä keskitytään pelkkään tehokkaaseen kasvojen käsittelyyn gua sha lastalla ja jaderollerilla. Saatavilla on myös erilaisia vartalolle tehtäviä hoitoja. Jos esimerkiksi kärsit jännitysniskasta tai alaselän kivuista, valitse 7th Heaven gua sha rentoutus vartalolle ja voimme suunnitella hoidon tarpeidesi mukaan. Kaikki saatavilla olevat hoidot löydät hinnastostamme. 

Tervetuloa ihastumaan gua shaan!

-Susanne, kosmetologi ja guasha terapeutti, 7. Taivas