Ripsien kestotaivutus ja kulmien laminointi-laiskan meikkaajan pelastus

23.04.2021

Viime aikoina ei ole tullut paljoakaan meikattua. Muutama vuosi sitten en olisi lähikauppaan kehdannut mennä ilman meikkiä ja nyt painelen Tampereen keskustassa pelkässä ripsivärissä. Tämä on toki ymmärrettävää maskin kanssa, mutta henkilönä, joka työskentelee kauneudenhoitoalalla, olisin kuvitellut sentään pitäväni jotakin ryhtiä meikkaamisen suhteen. 

Onneksi tarjolla on oikotie onneen. Päätin ottaa kestotaivutukset ja kulmien laminoinnit lievittääkseni syyllisyydentuntoa, joka iskee aina kun päätän taas kerran sivuuttaa meikkipussin aamuhässäkän yhteydessä. 

Varasin ajan meiltä 7. Taivaasta Jennalta. Fiksuna ammattilaisena en sitten tajunnut ottaa yhtään kuvaa hoidon aikana tai edes lopputuloksesta. Onneksi meillä on kuvia arkistossa, joten käytän niitä tässä jutussa. 

Kestotaivutuksessa omat ripset taivutetaan kaarelle niin, että ne tulevat selkeästi esiin ja näyttävät pidemmiltä. Hoidon aluksi yläluomeen liimataan muotti, joka taivuttaa ripset oikeaan muotoon. Ennen hoitoa jännitin, kuinka arka ihoni reagoi liimaan. Onneksi mitään reaktiota ei tullut ja saimme hoidon tehtyä ilman mitään ongelmia. 

Kestotaivutuksessa ja laminoinnissa idea on samanlainen kuin permanentissa hiuksiin. Ensin ripset asetellaan muotin avulla kaarelle. Tämän jälkeen niihin käytetään ripsiin ja kulmakarvoihin tarkoitettua permanenttiainetta, joka saa karvat taipumaan haluttuun asentoon. Lopuksi niihin laitetaan kiinnitysaine, joka saa ripset ja kulmat pysymään halutussa muodossa. Kiinnitysaine siis on neste, joka huuhdellaan pois ja sitä ei jätetä karvoihin. Ripsien kestotaivutuksessa taivutusaine ja kiinnitysaine eivät ole kosketuksissa ihoon, joten ne eivät ärsytä ihoa. Itse tunsin ainoastaan sen kun ripsiä liimattiin muottiin ja taivutettiin ylöspäin. Tunne ei ollut mitenkään epämiellyttävä.

Kulmakarvojen laminoinnissa aineet sen sijaan laitetaan suoraan iholle. Ihoa hiukan kutitteli aluksi, kun kiinnitysaine laitettiin, mutta se ei punoittanut tai ollut ärtynyt hoidon jälkeen. Ainoastaan niissä kohdissa, josta oli hoidon jälkeen nypitty ylimääräisiä kulmakarvoja pinseteillä pois, oli pientä punoitusta. 

Kulmakarvojen käsittelyn yhteydessä on hyvä aina värjätä kulmat, joten päätin kokeilla samalla tätäkin.  Lopputulos oli todella hyvä ja väri pysyi karvoissa pitkään. Kulmakarvat täytyy joka aamu harjata oikeaan muotoon, mutta ne pysyvät oikeassa asennossa koko päivän laminoinnin ja hoidon jälkeen käytettävän suoja-aineen takia. 

Ripsissä tulos pysyi monta viikkoa todella hyvänä ja ripsivärillä silmiin sai todellista kohotusta ja ripset näyttivät super pitkiltä. Rakastuin tähän aivan täysin ja uusi aika on jo varattuna kalenterista. 

Kulmakarvoissa tulos pysyi hiukan vähemmän aikaa. Tulos oli kuitenkin yllättävän tuuhea (minulla on about 20 karvaa/kulma), joten oli ihana saada kerrankin tuuhean näköiset ja paksut kulmakarvat. Ne sai myös helposti aseteltua oikeaan asentoon aamuisin ennen töihin lähtöä. 

Itse ihastuin näihin hoitoihin, sillä ne säästävät aikaa ja ovat laiskan meikkaajan pelastus, kun pitäisi olla edes hiukan edustavan näköinen töissä. Suosittelen näitä hoitoja lämpimästi. 

Kestotaivutus- ja laminointipaketti värjäyksien kanssa maksaa hoitolassamme 120€. 

Terveisin Jenny Fager